Dicsőségről dicsőségre

Dicsőségről dicsőségre

Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre. —2 Kor. 3:18

Hogyan látod magad?

Képes vagy-e őszintén értékelni magadat és a viselkedésedet, és nem kerülsz-e kárhoztatás alá? Képes vagy-e őszintén ránézni arra, milyen messzire kell még menned, de arra is, hogy milyen messzire jutottál?

A 2Kor. 3:18-ban Pál azt mondja, hogy Isten megváltoztat minket “dicsőségről dicsőségre”. Más szóval, a személyesen bennünk, valamint a körülményeinkben bekövetkező változások fokozatosan mennek végbe. Ahol most vagy, az nem a végállomás.

Ha újjászülettél, akkor valahol az igazak útján vagy. Lehet, hogy nem jutottál még olyan messze, mint szerettél volna, de hála Istennek, az úton vagy. Élvezd a dicsőséget, amiben most vagy, és ne irigykedj arra, hogy mások hol tartanak, magadat se kárhoztasd amiatt, hogy te hol jársz. Lehet, hogy addig nem is lépünk át a dicsőség következő fokára, amíg nem tanultuk meg élvezni azt, amiben most vagyunk.


Ne légy túl szigorú magadhoz. Isten napról napra változtat téged, és egyre közelebb von Magához.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon