Rosszból jót

Rosszból jót

Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa. —1 Móz. 50:20

Isten helyre akarja állítani a lelkedet. Minél közelebb kerülsz hozzá, annál inkább megtapasztalod gyógyító, erősítő, helyreállító erejét. Ő visszavisz téged oda, ahol az életed letért a helyes útról, és attól a pillanattól kezdve mindent rendbe hoz.

József a klasszikus bibliai példa arra, hogy Isten a javunkra fordítja az ellenünk szánt rosszat. Abban a drámai jelenetben, amikor József az 1Mózes 50:20-ban beszél, elmondja testvéreinek, hogy azt a rosszat, amit vele akartak tenni (és ez valóban rossz volt), Isten jóra használta fel, hogy megmentse őket, a családjukat és még több százezer embert az éhínség idején.

A saját életemben nem mondhatom őszintén, hogy örülök, hogy bántalmaztak. Azonban a megbocsátás ereje által és azáltal, hogy a fájdalmam átadtam Istennek, Ő meggyógyított, és jobb, erősebb, szellemileg erőteljesebb és érzékenyebb emberré tett. Helyreállította a lelkemet, kiűzte a félelmet és a bizonytalanságot. Tudok bízni, szeretni, megbocsátani, és egyszerű a hozzáállásom az élethez, mert Isten helyreállította a lelkemet, és Ő ugyanezt megteheti veled is.


Ha rossz dolgok történtek az életedben, emlékezz erre:csak Isten tudja rendbehozni a helyzetedet. Ő képes a rosszból is jót kihozni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon