Egy boldog szív

Egy boldog szív

Az elkeseredett és lesújtott embernek minden napja gonosz (szorongó gondolatok és előérzetek által), a boldog szívűnek azonban folyamatos ünnepe van (tekintet nélkül a körülményekre). —Péld. 15:15 (angol fordítás alapján)

A “gonosz előérzet” egy homályos, fenyegető érzés, hogy valami rossz fog történni. Volt egy pont, amikor felismertem, hogy ezeket az érzéseket én életem nagy részében magammal cipeltem. Ami azt illeti, éppen a gonosz gondolatok és előérzetek miatt voltam szerencsétlen.

Talán benned is ott vannak ezek az érzések. Vannak nagyon nehéz körülményeid is, de mikor ezek nincsenek, akkor is nyomorultul érzed magad, mert a gondolataid megmérgezik a jövőképedet, és elrabolják tőled azt a képességet, hogy élvezd az életet, és jó napokat láss.

A Példabeszédek 15:15 azt ígéri, hogy ezeknek az érzéseknek nem szükséges így maradniuk. A hit hozzáállása az, hogy Istenre támaszkodunk, bátran bízunk Benne – ez a jóféle várakozás örömteli ünnepe. Ahelyett, hogy előre rettegsz valamitől, arra számítva, hogy majd szerencsétlen leszel, lehet hited, hogy Isten erőt fog adni, hogy jól érezd magad.

Az örömöd, békességed, igazságod és erőd mind benned van a Szent Szellem jelenléte által. Ne hagyd, hogy az aggódás és szorongás tönkretegye az életedet! Számíts Isten segítségére, áldására és erejére mindenben, amit teszel!

Megfelelő hozzáállással, lehetsz annyira energikus, hogy a hétköznapi feladatokat nagy örömmel tudd elvégezni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon