Egy egyszerű, hittel teljes ima

Egy egyszerű, hittel teljes ima

Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. —Jer. 29:12

Néha, amikor elmondunk egy egyszerű imát, amelyben pusztán bemutatjuk a saját szükségünket vagy egy másik ember szükségét Istennek, azt gondoljuk, hogy többet kellene tennünk vagy mondanunk. Én azonban azt tapasztaltam, hogy amikor azt imádkozom, amit a Szent Szellem a szívemre helyezett, anélkül, hogy a saját testies gondolkodásomból hozzátennék, az imám nagyon egyszerű lesz, és nem feltétlenül hosszú.

Amikor egy pillanatra hálát adunk Istennek valamiért, vagy kérünk tőle valamit, az elménk azt mondja nekünk: “Hát, ez nem elég hosszú, nem elég ékesszóló. Hangosabban és keményebben kellene imádkoznod, ha tényleg azt akarod, hogy Isten meghallgasson”.

Sokszor azt gondoljuk, hogy imáinkkal imponálnunk kell Istennek vagy más embereknek, és ilyenkor megfosztjuk magunkat attól az egyszerű, hitbéli imádság örömétől. Amikor szoros közösségben élünk Istennel, kimondhatjuk, ami a szívünket nyomja, hihetjük, hogy Ő meghallgat minket, és a Maga módján, a Maga idejében gondoskodni fog róla.

A gyermekek mindig jó, követendő példák, amikor az egyszerűségről van szó. Hallgasd meg, hogyan imádkozik egy gyermek, és ez gyökeresen meg fogja változtatni az imaéletedet.


Legyen egyszerű az ima, jobban is fogod élvezni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon