Egy új szív

Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. . . Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek. (Ez. 36,26-27)

Amai igeversek egy ígéretet tartalmaznak, amit Isten tett évezredekkel ezelőtt. Megígérte, hogy eljön a nap, mikor új szívet fog adni az embereknek és szellemét beléjük helyezi. Mikor Isten ezeket a szavakat mondta, az emberek még az Ószövetség alatt éltek, Jézus születése, halála és feltámadása előtt. Az Ószövetség idejében a szent szellem az emberekkel volt, és különleges esetekben jött el hozzájuk, de nem élt a szívükben.

Te és én már az Újszövetség alatt élünk, erről az időről beszélt Isten ezékiel prófétán keresztül, mikor megígérte, hogy elküldi a szellemét, hogy bennünk éljen.

Senki sem tudott újjászületni, és nem válhatott Isten szellemének lakhelyévé, míg Jézus meg nem halt és fel nem támadt a halálból. Most, hogy Ő eljött, elfogadhatjuk Őt Urunknak és Megváltónknak, befogadhatjuk szent szellemét a szívünkbe. Mikor Ő bennünk él, beszélhet hozzánk, képessé tesz, hogy meghalljuk hangját, és erőt ad, hogy engedelmeskedjünk szavainak.

Bátorítalak, hogy elmélkedj rajta, milyen hihetetlen áldás, hogy Isten az otthonának választott. ez azt jelenti, hogy te és Isten nagyon közel álltok egymáshoz, és számíthatsz rá, hogy csodálatos közösségben leszel Vele.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Nagyon közel állsz Istenhez.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon