Egyetértésbe kerülni a házastársaddal

Egyetértésbe kerülni a házastársaddal

Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.” Mt 18:20

A Biblia azt mondja, hogy az egyetértésben erő van. Ez különösen igaz a házasságra. A férjemnek Dave-nek és nekem olyan különböző személyiségünk van, amilyen csak lehet. Isten mégis egyre inkább eggyé tesz minket, egyformán kezdünk gondolkodni és egyre inkább ugyanazokat a dolgokat akarjuk. Még mindig két külön személyiségünk van, de most látjuk, hogy Isten céllal hozta össze a különbségeinket.

Ha erőt szeretnétek megtapasztalni a házasságotokban és az imaéletetekben, akkor egyetértésben kell lennetek egymással. A nagy kérdés az: Hogyan tudják az egyet nem értő párok megtanulni az egyetértést? Az egyetértés abból fakad ha mindkét fél leáll az önző viselkedéssel. Az önzés egy éretlen belső fókusz. A kulcs, hogy fontos legyen neked a másik szüksége, hajlandó legyél megalázni magad és megteszed, amit megtehetsz a másik szükségének betöltésére.

Amikor ez megtörténik, egyetértésben élhettek tovább az Úr előtt, és ahol ketten vagy hárman egyetértenek az Ő nevében, Isten ott van velük. Ezért döntsd el a házastársaddal, hogy egyetértésre és egységre törekedtek az Úr előtt.

Ima: Istenem, szeretném megtapasztalni az egyetértés erejét a házasságomban. Segíts, hogy önzetlenül éljünk, hogy egységben legyünk a Te nevedben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon