Egyszerűség és döntés

Egyszerűség és döntés

Mindenekelőtt pedig, testvéreim, ne esküdjetek se az égre, se a földre, se más egyébre. Hanem legyen a ti igenetek igen, és a ti nemetek nem, hogy ítélet alá ne essetek. Jak. 5:12

A döntéshozatal egyszerű lehet, ha nem engedünk a kétszívű, állhatatlan gondolkodásnak. Miután meghoztunk egy döntést, maradjunk szilárdak, az “igen” legyen “igen”, a “nem” pedig “nem”. A határozatlanság és a kétszívű gondolkodás nemcsak zavart és bonyodalmat okoz, hanem, ahogy Jakab megjegyezte, ítéletet is hoz (lásd Jak. 5:12).

Ha a szívünkben hisszük, hogy meg kellene tennünk valamit, de aztán hagyjuk, hogy a fejünk lebeszéljen róla, az megnyitja az ajtót önmagunk kárhoztatása előtt. Gyakran rágódunk a döntéseken, pedig valójában csak döntenünk kell. Imádkozzunk Isten bölcsességéért és vezetéséért, majd határozzuk el magunkat anélkül, hogy aggódnánk a döntés miatt. Hála Istennek, nem kell attól félned, hogy tévedsz. Ha a szíved igaz, de olyan döntést hozol, amely nincs összhangban Isten akaratával, és végül tévútra tévedsz, Ő megbocsát neked, megtalál, és visszavezet a helyes útra.


Hálaadó ima

Atyám, segíts, hogy ne bonyolítsam a döntéshozatalt. Köszönöm, hogy látod a szívemet, és korrigálod az irányt, ha rossz lépést teszek. Köszönöm Neked, hogy egyszerűen követhetem azt, ami hitem szerint a Te vezetésed, és bízom abban, hogy védelmed alatt vagyok ebben a folyamatban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon