Ejtsd, hagyd, és engedd el!

Ejtsd, hagyd, és engedd el!

És mikor imádkozva megállotok, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van; hogy a ti mennyei Atyátok is megbocsássa néktek a ti vétkeiteket. —M k. 11:25

“Ejtsd, hagyd, és engedd el” – ezt mondja a Biblia a sértésekkel kapcsolatban (Márk 11:25). Fontos, hogy gyorsan megbocsássunk. Minél gyorsabban tesszük, annál könnyebb lesz. Egy mélyen gyökerező gyomot nehezebb kihúzni, mint egy olyan, amelyik csak most hajtott ki.

A szeretet megbocsát; nem neheztel. Nem sértődékeny, nem sértődik meg könnyen, nem bosszankodik és nem haragszik (1Kor.13:5). Ennek ismeretében ránézhetünk a saját életünkre, és könnyen megérthetjük, hogy szeretetben járunk-e. Ha bármi bajod van valakivel, döntsd el most rögtön, hogy “ejted, hagyod, és elengeded”.

Naponta sok lehetőségünk van arra, hogy megsértődjünk, és minden egyes alkalommal döntenünk kell. Ha úgy döntünk, hogy az érzéseink szerint élünk, akkor állandóan meg fogunk sértődni és fel fogunk háborodni. Ha azonban azt választjuk, hogy szeretetben élünk, akkor megbocsátunk az embereknek, ha megsértettek minket, és bízunk Istenben, hogy megvéd minket, ahelyett, hogy úgy éreznénk, mindig meg kell védenünk magunkat.

Isten a szeretet, Ő megbocsát és elfelejt: “Mert megbocsátom gonoszságukat, és bűnükről nem emlékezem meg többé” (Jer. 31:34). Ráadásul Ő örömmel teszi ezt. Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál inkább hasonlóvá válunk Hozzá. Segítségével megtanulhatunk szeretetben és megbocsátásban élni.


Amikor úgy döntesz, hogy “ejted, hagyod, és elengeded”, annak természetes következménye lesz az öröm és az elégedettség.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon