Élet az érzelmeiden túl

Élet az érzelmeiden túl

Mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős. 2 Kor. 12:10

Egy adott napon érezhetjük magunkat jól vagy rosszul, boldognak vagy szomorúnak, izgatottnak vagy csüggedtnek, és érezhetünk még ezer más dolgot is. Bár az érzések nagyon erősek és megterhelőek lehetnek, nem kell hagynunk, hogy ezek irányítsák az életünket.

Megtanulhatjuk kezelni az érzelmeinket ahelyett, hogy hagynánk, hogy azok irányítsanak minket. Ez volt az egyik legfontosabb bibliai igazság, amit megtanultam az Istennel való utazásom során. Ez tette lehetővé számomra azt is, hogy következetesen élvezzem az életemet.

Ha meg kell várnunk, hogy hogyan érezzük magunkat, mielőtt megtudnánk, hogy élvezhetjük-e a napot, akkor az érzéseknek adjuk át az irányítást. Hála Istennek, szabad akaratunk van, és olyan döntéseket hozhatunk, amelyek nem az érzéseken alapulnak. Ha hajlandóak vagyunk helyes döntéseket hozni, függetlenül attól, hogy mit érzünk, Isten mindig hűséges lesz ahhoz, hogy erőt adjon nekünk ehhez.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy többé nem kell hagynom, hogy az érzéseim irányítsanak engem. Annyira hálás vagyok, hogy nem kell minden nap megvárnom, hogy mit érzek, mielőtt tudnám, hogyan cselekedjek. A Te segítségeddel az érzéseimen felülemelkedve fogok élni – azt az örömteli életet fogom élni, amiért Jézus eljött, hogy megadja nekem!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon