Elfeledkezni önmagunkról

Elfeledkezni önmagunkról

„Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem.” Gal 2:20

Pál azt mondta, hogy keresztre lett feszítve Krisztussal. Más szóval, ha Krisztusért akart élni, nem gondolhatott többé önmagára. És minket is erre bátorít.

Lehet, hogy most épp az jutott eszedbe, hogy „De mi lesz velem? Ki fog rólam gondoskodni?” Általában ez szokott minket megakadályozni abban, hogy Isten szerint éljünk.

Könnyű, ha csak azt vesszük figyelembe, amit akarunk, gondolunk és érzünk. Viszont, ha csak önmagadért élsz, az frusztráló és üres élet lesz. Amikor Istenre összpontosítunk, és arra, hogy mit tehetünk másokért, csodálatos módon felszabadulunk az alól a félelem alól, hogy mi lesz velünk és a szükségeinkkel.

Az öröm titka, hogy odaadjuk az életünket, ahelyett, hogy megpróbálnánk megtartani. Amikor leveszed a szemed önmagadról, és Istenre összpontosítasz, akkor meglátod, hogyan élhetsz igazán jelentőségteljes életet.

Bátorítalak, hogy kezd úgy a napjaidat, hogy odaszánod magad Istennek. Ő pedig hűségesen segíteni fog abban, hogy Isten szerinti életet élj.

Ima:

Uram, felajánlom neked a szemeimet, füleimet, számat, lábaimat, szívemet, az anyagi javaimat, ajándékaimat, tálentumaimat, képességeimet, időmet, energiámat, a teljes lényemet. Nem akarok többet önmagamnak élni, csakis Neked.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon