Élj mindenkivel békességben

Élj mindenkivel békességben

Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Róm 12:18

Egy fontos lecke, amit megtanultam, hogy „meg kell hajolnom, hogy ne törjek el.” A Biblia azt mondja, alkalmazkodjatok az emberekhez, helyzetekhez, és ha lehetséges, amennyire tőletek telik éljetek minden emberrel békességben.(Róm 12:16, 18).

Mielőtt Isten igéje elsőbbséget élvezett volna az életemben és eldöntöttem volna, hogy engedelmes életet élek, mindennek úgy kellett lennie, ahogy én akartam. Nem voltam hajlandó alkalmazkodni, azt akartam, hogy mások igazodnak hozzám. Ez persze több viszályt és stresszt eredményezett.

Mostanra azonban megtanultam meghajolni. Nem mindig könnyű a testnek megadnia magát és másképp csinálni dolgokat, mint ahogy terveztem, de mégis könnyebb, mint háborogni és szörnyeteg lenni.

Ha békességre vágysz a kapcsolataidban, akkor rugalmasnak kell lenned. Ha mindig ráerőlteted másokra a saját elképzeléseidet, az csak megsérti és megbántja őket. De ha elfogadod Pál bátorítását, hogy élj minden emberrel békességben, a Szent Szellem megtölti a kapcsolataidat örömmel és békességgel.

Ima: Szent Szellem, segíts, hogy inkább meghajoljak és el ne törjek. Szeretném megtapasztalni a békességedet a kapcsolataimban, ezért inkább rugalmas leszek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon