Légy telve Szent Szellemmel és cselekedj jót!

Légy telve Szent Szellemmel és cselekedj jót!

„… teljetek meg Lélekkel,” Ef 5:18

 Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Sátán arra csábít minket, hogy bűnt kövessünk el. Bizonyos értelemben azonban azt is mondhatjuk, hogy Isten is „csábít” minket. Isten arra csábít, arra sarkall, hogy jót tegyünk. Ilyenkor Sátán gyakran megtámadja az elménket, hogy logikus érvekkel lebeszéljük magunkat arról, hogy megtegyük a jót. Ezzel azonban, megfoszt minket a lehetőségtől, hogy megtegyük a jót és áldást nyerjünk ezáltal.

Úgy tűnik, hogy jobbak vagyunk a jó dolgoknak való ellenállásban, mint a rossz dolgok csábításának elutasításában. De nem kell ennek így lennie.

Jakab 4:7 azt mondja Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek és elfut tőletek. Ez egy kétoldalú dolog. Nem állhatsz ellen az ördögnek anélkül, hogy engedelmeskednél Istennek. És nem engedelmeskedhetsz Istennek, ha nem állsz ellen az ördögnek.

Efezus 5:18 azt mondja, hogy teljetek meg Szellemmel. Amikor telve vagy Isten Szellemével, akkor engedelmeskedhetsz Istennek, ellenállhatsz az ördögnek és megnyerheted a csatát.

Ima: Istenem, tölts be Szent Szellemeddel. Neked engedelmeskedve szeretném követni a Szent Szellem buzdítását, hogy jót tegyek és megáldjam ma az embereket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon