Először gondolkodj!

Nyugodjatok meg, és ne kövessetek el semmiféle meggondolatlanságot. (Apcsel. 19,36)

Nem bölcs dolog elkötelezni magad valami mellett anélkül, hogy megkérdeznéd Istent, és utána azt várni, hogy szóljon hozzád; az sem bölcs, ha beleveted magad a dolgokba anélkül, hogy először végiggondolnád, mire is készülsz éppen. Gyakran túl sok mindent bevállalunk, végül kifáradunk és kiégünk.

Isten az Ő szelleme által meg akar minket erősíteni, de nem olyan dolgokban, melyek nem szerepelnek nekünk szánt terveiben. nem fog azért megerősíteni, hogy ostobaságot csináljunk! Ha egyszer kötelezettséget vállaltunk, hogy megteszünk valamit, Isten elvárja tőlünk, hogy megtartsuk a szavunkat, és megbízható emberek legyünk, szóval mai tanácsa számunkra az, hogy “gondolkodj, mielőtt beszélsz”. Gondolkodás közben pedig meg kell kérdeznünk Istent, mi az Ő véleménye arról, amit éppen fontolgatunk.

Ez olyan lecke, amit nekem is meg kellett tanulnom. Régen engedtem, hogy a lelkesedésem elragadjon, és igent mondtam dolgokra anélkül, hogy kikértem volna Isten tanácsát, aztán a végén persze panaszkodtam a zsúfolt időbeosztásom miatt. Istennek meg kellett értetnie velem, hogyha először Őt keresem, és követem az útmutatását, elkerülhetem az idegeskedést és a stresszt. Biztos vagyok benne, előtted is számtalan lehetőség kínálkozik, hogy olyan dolgokban vegyél részt, melyek örömet okoznak neked vagy fontosak számodra.

Bátorítalak ma, hogy ne kötelezd el magad semmi mellett addig, amíg komolyan át nem gondoltad a dolgot, és nem kerested Isten vezetését azzal kapcsolatban, mi az Ő akarata számodra.


Isten szava ma hozzád: Gondolkodj, mielőtt beszélsz!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon