Elszántan szeretni

Elszántan szeretni

Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat. —Péld. 27:17

Mindannyiunk életében van néhány ember, aki olyan számunkra, mint a csiszolópapír. Néhányan olyanok, mint egy egész csomag csiszolópapír. Akár hiszed, akár nem, Isten azért helyezi őket az életünkbe, hogy elsimítsák a durva éleinket. Mindannyian olyanok vagyunk, mint a csiszolatlan gyémántok. Van valami szép és értékes a testünk kemény, kérges felszíne alatt.

Amikor Isten elkezdte bennem a szellemi érettséget munkálni, több olyan embert helyezett az életembe, akikkel nagyon nehéz volt kijönnöm. Azt hittem, hogy nekik kell megváltozniuk, de Isten arra akarta használni őket, hogy engem megváltoztasson. Meg kell tanulnunk mindenféle emberrel kijönni, és értékelnünk kell azokat a dolgokat, melyekben különbözünk egymástól.

Dave sokáig tud várni a dolgokra, és soha nem lesz frusztrált, én azonban azt akarom, hogy minden gyorsan történjen. Ő csendes, én pedig sokat beszélek; ő szeret reggelente zenét hallgatni, én pedig a csendet szeretem. Biztos vagyok benne, hogy neked is vannak olyan emberek az életedben, akik nagyon különböznek tőled. Ahelyett, hogy ingerültek lennénk, vagy büszkén azt gondolnánk, nekünk van igazunk, és ők tévednek, arra kellene törekednünk, hogy szeretetben elfogadjuk őket, ahogy Krisztus is elfogad minket.

Elhatározhatjuk, hogy szeretni fogjuk egymást, és jól kijövünk egymással, függetlenül attól, hogy mennyire különbözik a személyiségünk vagy a helyzetünk. Mert amikor szeretjük a körülöttünk lévő embereket – még a legnehezebb embereket is –akkor megnyílunk annak, hogy megtanuljunk valamit, amit Isten talán tanítani akar nekünk.


Válaszd, hogy Krisztus szeretetében jársz, és hagyd, hogy Ő formáljon téged azokon az embereken keresztül, akiket Ő hoz az életedbe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon