Emlékezni a múlt sikereire

Emlékezni a múlt sikereire

“Azután ezt mondta Dávid: Az Úr, aki megmentett engem az oroszlán és a medve karmától, meg fog menteni ennek a filiszteusnak a kezéből is. És Saul így felelt Dávidnak: Menj el az Úr legyen veled.”

Őszintén szólva, amikor kihívásokkal teli élethelyzettel nézünk szembe, sokan negatívan gondolkodunk. De ahhoz, hogy túl tudj jutni ezeken az időszakokon, a negatív gondolatokat pozitívvá kell formálnod.

Isten az igazság ösvényén akar vezetni, ahol az Igét tanulmányozva csodálatos eredményeket tapasztalhatsz meg. Megtisztít a negatív gondolataidtól és képessé tesz, hogy a helyzetet pozitívan szemléld. Pozitívnak lenni erőteljes dolog. És a pozitív hozzáállás nagyrészt abból fakad, hogy emlékezteted magad a múltad sikereire.

Amikor Dávid Góliáttal nézett szembe, visszaemlékezett arra, amikor legyőzte az oroszlánt és a medvét. Ez bátorságot adott neki a jelen helyzetben.

Ha nehéz helyzetben vagy most, hadd emlékeztesselek, hogy ez bizonyára nem az első kihívás, amivel szembenézel. Túlélted a múltkorit is (és valószínűleg értékes dolgokat tanultál belőle); tehát, ezt is túl fogod élni.

Ahogy Dávid is, te is emlékezz vissza a múltad sikereire! Ezután fordulj az Igéhez és nézd meg mit mond Isten. Jobb napok jönnek. Isten megígérte.


Ima

Istenem, néha az előttem álló helyzetek megoldhatatlannak tűnnek, de a múltban is átvittél már nehéz helyzeten, és tudom, hogy újra megteszed. Segíts, hogy visszaemlékezzek a múlt sikereire és pozitívan gondolkodjak erről a jelenlegi helyzetről.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon