Engedd el az aggodalom terhét

Engedd el az aggodalom terhét

Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mt. 6:27

Az egy dolog, hogy tudjuk, nem kell aggódnunk, ám egészen más dolog hálásnak lenni ezért az igazságért, és aztán valóban abbahagyni az aggódást. Az egyik felismerés, ami segített elengedni az aggódást, az volt, hogy végre rájöttem, mennyire teljesen haszontalan. Hadd kérdezzem meg: Hány problémát oldottál meg aggodalmaskodással? Javult-e valaha is valami attól, hogy aggódtál miatta? Természetesen nem.

Amint elkezdesz aggódni vagy szorongani, add át aggodalmadat Istennek imában. Engedd el annak súlyát, és bízz benne teljesen, hogy vagy megmutatja, mit kell tenned, vagy Ő maga gondoskodik róla. Az ima hatalmas erő az aggodalommal szemben. Eszembe jut egy régi ének refrénje: “Miért aggódsz, ha imádkozhatsz?”. Amikor nyomás alatt vagy, mindig az a legjobb, ha imádkozol a szükségedért, ahelyett, hogy idegeskednél vagy panaszkodnál miatta.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy nem kell aggódással telve élnem. Köszönöm Neked, hogy imádságban Hozzád fordulhatok abban a pillanatban, amikor elkezdek aggódni valami miatt, és gondjaimat Rád vethetem. Segíts, hogy ma bölcsen úgy döntsek, hogy abbahagyom az aggódást, és elkezdek bízni Benned.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon