Engedelmes szív

Azt parancsolja a mai napon Istened, az Úr, hogy teljesítsd ezeket a rendelkezéseket és döntéseket. Tartsd meg, és teljesítsd azokat teljes szívvel és lélekkel. (5 Móz. 26,16)

Az egyik legjobb módja, hogy mélyítsük barátságunkat Istennel az, ha olyan szívünk van, ami engedelmeskedni akar neki. Mikor a szívünk tiszta, lágy az Ő vezetése iránt, és engedelmesen válaszol, akkor abban a fantasztikus helyzetben vagyunk, hogy megtapasztaljuk Isten barátságát, és meghalljuk a Hangját. Isten tudja, hogy nem fogunk eljutni a tökéletességig, míg itt vagyunk ezen a Földön, de lehet és kell is, hogy tökéletes szívvel legyünk Iránta, olyan szívvel, amely keresi Őt, és arra vágyik, hogy azt tegye, ami kedves előtte, és Őt dicsőíti. Ahogy fejlődik az Istennel való barátságod, soha ne feledd, muszáj, hogy kapcsolatotok alapja az legyen, kicsoda Ő, és ne az, hogy mit tud tenni érted.

A jelenlétét keresd, ne az ajándékait; az Arcát keresd és ne a Kezét, hiszen az Istennel való életteli, érett barátság egyik akadálya,ha megengedjük magunknak, hogy csak kapcsolatunk előnyeire fókuszálunk, ahelyett, hogy Rá, Istenre koncentrálnánk, mint barátunkra. emberi lényekként nekünk sem tetszik, ha rájövünk, bizonyos emberek csak azért akarnak barátkozni velünk, mert valamit akarnak tőlünk, akkor érezzük értékesnek magunkat, mikor tudjuk, hogy jó szívvel vannak irántunk és egyszerűen önmagunkért kedvelnek minket, élvezik a társaságunkat. Ugyanez igaz, ha Istenről van szó.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Arra alapozd Istennel való kapcsolatod, hogy kicsoda Ő, és ne arra, hogy mit tud tenni érted!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon