Erőd forrása

Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem. Ő az én Istenem, őt dicsőítem, atyám Istene, őt magasztalom. (2 Móz. 15,2)

Olyannak kell lennünk, mint Mózes és a zsidók voltak, akikről a mai igeversben olvashatunk. Rá kell mutatnom, hogy Isten nem csak ADtA nekik az erőt (ezt láthatjuk az Ószövetségben végig), hanem Ő maga VOlt az erejük. Az 1 sámuel 15,29 úgy utal Istenre, mint “Izrael erejére”. látod, volt idő, mikor Izrael tudta, hogy Isten az Ő ereje, de aztán megfeledkezett erről. Valahányszor elfelejtették ezt az életbevágóan fontos igazságot, mindig elkezdődött a hanyatlás, és az életük romlásnak indult. Mikor visszafordultak Istenhez, mint erősségükhöz, a dolgok is megváltoztak.

Mégha tudod is, hogy Isten a te erőd, el kell fogadnod ezt hitben is. Én minden napot úgy kezdek, hogy elmondom Istennek: semmit sem tudok nélküle tenni, teljesen Rá támaszkodom, hogy tegyen képessé engem amire kell, és erősítsen meg engem. Ő meg fog erő- síteni minket, akár egy bátorító igevers által, vagy iránymutatással, mikor szükségünk van rá. Megerősít minket azáltal, hogy a bölcs és éleslátó szavakat szól hozzánk. testileg is megerősít, természet- feletti energiát kapunk, mikor elfáradunk és kimerülünk, erőt ka- punk, hogy elviseljük a nehéz embereket és helyzeteket.

Inkább bízz Istenben, hogy Ő lesz a te erőd, ne a magad erejére támaszkodj! lehet, hogy sokan támaszkodnak rád, és csak akkor tudsz nekik segíteni, ha te Istenre támaszkodsz, és Rá hagyatkozol. Fogadd el hit által ma, hogy Ő életed ereje, és lenyűgöz majd, mit tudsz majd könnyedén véghezvinni.


Isten szava ma hozzád: hagyd, hogy isten legyen a te erőd!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon