Erődítmények lerombolása

Erődítmények lerombolása

Hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. —2 Kor. 10:4

Gondos stratégia és ravasz csalás által a sátán “erődítményeket” emel az elménkben. Az erődítmény egy olyan terület, ahol megkötözöttek vagyunk (börtönben), egy bizonyos gondolkodásmód miatt. Az erődítmények olyan hazugságok, amiket elhiszünk.

Pál apostol elmondja, hogy rendelkezünk szellemi fegyverekkel, melyekre szükségünk van ahhoz, hogy leromboljuk a sátán erődítményeit. A fegyvereinket használva megcáfoljuk az ellenség hazugságait, érveit, teóriáit, okoskodásait és minden más dolgot, mellyel megpróbálja felmagasztalni magát Isten igéjének igazságával szemben. Foglyul kell ejtenünk a gondolatainkat, és ellen kell állnunk, nehogy elmerüljünk abban a testies luxusban, hogy minden egyes gondolatot elfogadunk és magunkévá teszünk, ami csak felbukkan a fejünkben (2 Kor. 10:5).

Fő fegyverünk a harcban Isten igéjének használata többféle módon – prédikáció, tanítás, éneklés, megvallás, elmélkedés, írás és olvasás. Isten igéjének megtanulása megújítja az elménket, és megtanít teljesen új módon gondolkodni. Le fogja rombolni az erődítményeket, melyek fogságban tartottak minket!

Senki sem fog győztes életet élni anélkül, hogy ne lenne Isten igéjének őszinte tanulmányozója.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon