Fájdalom nélkül nincs nyereség

Fájdalom nélkül nincs nyereség

. . Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az Úr kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. . . . —Ézs. 61:1–3

Mikor az érzelmi teljesség felé tartunk, még a Szent Szellem vezetésével is, az érzelmi sebekből való gyógyulás folyamata traumatikusabb lehet, mint a testi fájdalom megtapasztalása. Mivel életem korai szakaszában annyi érzelmi fájdalmat tapasztaltam, eléggé belefáradtam a szenvedésbe. Próbáltam gyógyulást találni azáltal, hogy követem a Szent Szellem vezetését, mégsem értettem, miért kell e folyamatnak annyira fájdalmasnak lennie.

Az Úr felfedte előttem, hogy rengeteg fájdalmat rejtegetek “zárt ajtók mögött.” Mélyen meg voltam kötözve, menedéket hamis személyiségek, megjátszás és álarcok mögött találtam. Elkezdtem megérteni, hogy mikor az emberek megkötözöttségből a szabadság felé haladnak, muszáj átmenniük a fájdalom hasonló ajtóin azért, hogy átjussanak az ajtók másik oldalára. Átmennek belső fájdalmukra adott érzelmi válaszokon, ahogy az Úr vezeti őket, hogy szembenézzenek a nehéz problémákkal, emberekkel és igazságokkal. A jó hír, hogy nem kell ezekkel egyedül szembenéznünk. Isten mindig közel van hozzád, és elvezet a gyógyulás helyére, ha engeded Neki.

Hála Istennek, Ő meggyógyítja a megtört szíveket, megnyitja a börtönajtókat, és megszabadítja a foglyokat! Nem kell a múltad fájdalmában élned!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon