Felkészülve mások segítésére

Isten megáld minket, hogy mi is megáldhassunk másokat.

Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja “igazságotok gyümölcsét.” 2 Kor. 9:10

Isten megáld minket, hogy mi is megáldhassunk másokat. Azt akarja, hogy saját szükségleteinket be tudjuk tölteni, és arra is fel legyünk készülve, hogy segítsünk a rászorulókon. Ez az egyik ok, amiért Isten megígéri, hogy gondoskodik rólunk, méghozzá bőségesen. Ahhoz, hogy másokon segíthessünk, erőre, jó egészségre és tiszta elmére van szükségünk. Pénz is kell, hogy segíthessünk az anyagilag nehéz helyzetben lévő embereken. Szükségünk van ruhákra, hogy megoszthassuk azokkal, akiknek szükségük van rá. Örömre is, hogy támogassuk a kétségbeesetteket. Isten mindig biztosítja ezeket a dolgokat – és még többet is – mint magot annak, aki hajlandó vetni (lásd 2Korinthus 9:9-10). Ez azt jelenti, hogy ha hálás vagy azért, amid van, és hajlandó vagy megosztani másokkal, Isten nemcsak a szükségleteidet fogja kielégíteni, hanem bőséges ellátmányt fog adni, hogy mindig tudj adni. Mindannyian megnyerhetjük a fösvénység elleni harcot, ha egyszerűen gyakoroljuk a nagylelkűséget.


Hálaadó ima

Köszönöm neked, Atyám, hogy megáldasz engem, hogy én is megáldhassak másokat. Segíts meglátni a körülöttem lévő szükségeket, és segíts, hogy megtegyem a magam részét a segítségnyújtásban. Köszönöm, hogy voltak emberek, akik nekem is segítettek az úton. A Te segítségeddel én is ugyanezt szeretném tenni másokért.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon