Fertőző nagylelkűség

Fertőző nagylelkűség

A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Fil. 4:5

Az Úr segítségével a nagylelkűség példaképei lehetünk mindazok számára, akikkel kapcsolatba kerülünk. Ha az életben jobban szeretsz adni, mint kapni, nem fog sokáig tartani, amíg az emberek rájönnek, hogy egészen más vagy, mint amihez hozzászoktak. Ahogy tanúi lesznek örömödnek, látni fogják, hogy a hálás szív és a nagylelkűség boldogabbá teszi az embert, mint az önzőség.

Jézus arra bátorított minket, hogy minden ember lássa jó és kedves cselekedeteinket, hogy felismerjék és dicsőítsék Istent (lásd Máté 5:16). Jézus nem arra gondolt, hogy hivalkodónak kell lennünk, vagy hogy azért tegyünk dolgokat, hogy lássanak bennünket; arra bátorított, hogy vegyük észre, milyen nagy hatással vagyunk a körülöttünk élő emberekre. Természetesen negatívan is befolyásolhatunk másokat, a nagylelkűség azonban nagyon pozitívan hat a körülöttünk élőkre, és boldog emberekké tesz minket.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm a befolyást, amit nekem adtál. A Te segítségeddel arra fogom használni ezt a befolyást, hogy példát mutassak a nagylelkűségre. Segíts nekem, Atyám, hogy ma világosság legyek a sötétségben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon