Figyelj, mikor Isten szól

Figyelj, mikor Isten szól

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Ján. 10:27

Fontos, hogy ne gondoljuk, hogy az imádság és az Istennel való közösség azt jelenti, hogy mi beszélünk. Időt tölthetünk Vele úgy is, hogy figyelünk Rá. Az imádság kétirányú utca. Isten nemcsak meghallgat minket, hanem hála az égnek, Ő is beszél is hozzánk.

Nagyszerű gyakorlat, hogy miközben hallgatod Istent, megkérdezed Őt, van-e valaki, akit szeretne, hogy bátoríts vagy megáldj – aztán maradj csendben és figyelj. Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan válaszol. Ő istenfélő gondolatokkal és célokkal fogja megtölteni a szívedet. Több mint valószínű, hogy eszedbe fog jutni néhány ember, és néhány kreatív ötlet, hogyan áldhatnád és bátoríthatnád őket. Ezek az “ötletek” és “gondolatok” Isten szavai hozzád. Ő sokféleképpen beszél, de egy dolog biztos: nem fogjuk hallani a hangját, ha nem tanuljuk meg hallgatni.

Istennek olyan ötletei vannak, amelyekre még csak nem is gondoltál. Figyelmesen hallgasd Őt olyan szívvel, amely hálás a jelenlétéért. Aztán kövesd a János 2:5-ben adott tanácsot: “Bármit mond neked, tedd meg.”


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy még mindig szólsz népedhez. Imádkozom, hogy mutass nekem valakit, akinek ma bátorításra van szüksége. Köszönöm, hogy szólsz hozzám, és megengeded, hogy áldás legyek valaki életében.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon