Figyelsz?

Figyelsz?

Erről nekünk sok mondanivalónk van, amit nehéz megmagyarázni, minthogy eltompult a hallásotok.. (Zsid.5,11.)

Találkoztál már olyan emberrel, aki kérdéseket tett fel neked, de nem érdekelte a válaszod, vagy saját maga felelt a kérdésére? Nehéz úgy beszélgetni, ha a másik nem figyel rád. Biztos vagyok benne, hogy Isten sem nagyon próbál beszélgetni olyan emberekkel, akiknek ilyen a hozzáállása. Ha nem figyelünk Rá, olyat fog keresni, aki alig várja, hogy meghallja, amit mond.

A Zsid 5:11 figyelmeztet minket, hogy nem fogjuk megtanulni a gazdag élet alapelveit, ha nincs meg bennünk a “figyelő” hozzáállás. Ez az attitűd megóv minket attól, hogy eltompuljon a hallásunk. Az, akiben megvan a “figyelő” hozzáállás, nemcsak akkor akar Istentől hallani, mikor bajban van, vagy szüksége van Isten segítségére, hanem tudni akarja, mi Isten mondanivalója a számára az élet minden részletével kapcsolatban.

Mikor választ várunk egy emberi lénytől, odafigyelünk rá, kinyitjuk a fülünket, hogy halljuk őt. Ugyanez igaz az Istennel való kapcsolatunkban is; minden egyes nap teljes elvárással kell lennünk, hogy Isten szóljon hozzánk, és oda kell figyelnünk a Hangjára.

Jézus azt mondta, hogy az embereknek van füle a hallásra, mégsem hallanak, van szemük, mégsem látnak (lásd. Máté 13:9-16). Nem a testi hallásról vagy látási képességünkről beszélt, hanem szellemi fülekről és szemekről, melyeket megkapunk, mikor beleszületünk Isten királyságába. A szellemi füleinket használjuk, hogy meghalljuk Isten hangját. Fel vagyunk szerelve arra, hogy meghalljuk Istent, de hinnünk is kell benne, hogy képesek vagyunk hallani a hangját. Isten minden ígérete hit által válik valósággá az életünkben, tehát kezdj el ma hinni benne, hogy képes vagy figyelni, és meg is fogod hallani Istent.


Isten szava ma hozzád: Használd a szellemi füleidet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon