Fogadd el a gyermekeidet olyannak, amilyenek

Fogadd el a gyermekeidet olyannak, amilyenek

Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel. Ef. 6:4

A szeretet és az elfogadás a legnagyobb ajándék, amit a szülők adhatnak gyermekeiknek. Az elfogadás felszabadítja gyermekeinket, és lehetővé teszi számukra, hogy olyanok legyenek, amilyennek Isten tervezte őket. A szeretet meglátja gyermekeinkben az ajándékokat, hálát ad Istennek ezekért az ajándékokért, és igyekszik segíteni őket abban, hogy ezeket az ajándékokat Isten dicsőségére használják.

Ahhoz, hogy harmonikus és pozitív kapcsolatunk legyen a gyermekeinkkel, elengedhetetlenül fontos, hogy – még akkor is, ha helyreigazítjuk viselkedésüket –, elfogadjuk őket olyannak, amilyenek, és elfogadjuk egyedi személyiségüket. A szeretet nem próbálja rákényszeríteni a gyermekeinket, hogy olyanok legyenek, amilyennek mi szeretnénk. Segít nekik, hogy olyanok legyenek, amilyennek Isten szeretné őket látni, és hogy legyőzve gyengeségeiket, erősségeiket használva boldoguljanak.


Hálaadó ima

Köszönöm neked ma, Atyám, a gyermekeket, akiket nekem adtál, az egyedi tehetségüket és személyiségüket, amellyel mindnyájan rendelkeznek. Adj bölcsességet, hogy a legjobb tudásom szerint neveljem őket a Te dicsőségedre. Annyira hálás vagyok, hogy az életembe helyezted őket.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon