Fontos Az Egyensúly

Fontos az egyensúly

„Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet” (Zsolt. 119,165.)

Ebben a könyvben is több helyen írtam a tényről, hogy Isten néha a körülményeken keresztül ad vezetést. Ez biztosan így van, de muszáj kiegyensúlyoznunk ezt azzal, hogy keressük az Ő hangját, és engedelmeskedünk neki mindeközben. Nem javaslom, hogy kizárólag a körülményekben keressük Isten akaratát. Figyelembe kell vennünk a békességet és bölcsességet is, amit szintén említettem már e könyvben. Ezek alapvető dolgok, melyek alapján hallhatunk Istentől és soha nem szabad figyelmen kívül hagynunk ezeket. Egy körülmény tűnhet nyitott ajtónak, de nem kellene bemennünk, ha nincs békességünk.

Ha csak a körülményeket követjük, nagy bajba kerülhetünk. A sátán is képes Istenhez hasonlóan a körülményeket alakítani, mert hozzáférése van a természetes világhoz, melyben élünk. Ezért, ha pusztán a körülményeket követjük, kizárva, hogy más módon halljunk Istentől, csapdába eshetünk.

Tudjuk, hogy nem ellenkezhetünk Isten Igéjével. Muszáj, hogy a békesség vezessen, és bölcsességben járjunk. Mindenképpen segítség, ha gyorsan elvégzünk egy „belső ellenőrzést”; megvizsgáljuk a békesség szintjét szívünkben, mielőtt hagynánk, hogy a körülmények vezessenek. A legbiztonságosabb, ha a biblikus alapelveket kombináljuk a szellem vezetésével és hagyjuk, hogy kiegyensúlyozza egyik a másikat. Mindig az a legjobb, ha Isten Igéjének minden utasítását figyelembe veszed az adott helyzetre vonatkozóan, és soha nem próbálod pusztán azt megragadni belőle, ami a szád íze szerint való.


Isten szava ma hozzád: Döntéshelyzetben mindig kövesd a békességet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon