Gondolkodj helyesen, hogy helyesen beszélj!

Gondolkodj helyesen, hogy helyesen beszélj!

a nyelv is tűz, a gonoszság egész világa. Olyan a nyelv tagjaink között, hogy egész testünket beszennyezi, és lángba borítja egész életünket, miközben maga is lángba borul a gyehenna tüzétől. Jak 3:6

A negatív kijelentések, negatív gondolatokkal kezdődnek. Tegyük fel, hogy egy alkalmazott hall egy pletykát, hogy a vállalatnál elbocsátások lesznek. Ha azt gondolja „mindig, amikor valami jól kezdődik, történik valami rossz” akkor azt fogja mondani: ”Valószínű el fogom veszíteni a munkámat.”

Az én gondolataim is annyira negatívak voltak, emiatt persze a szavaim is…ami elég kedvezőtlenül tükröződött az életemen. Végül, eldöntöttem, hogy megváltoztatom ezt, és nem beszélek többé negatívan. Egy idő után rájöttem, hogy többet kell tennem annál, hogy nem beszélek negatívan—El kell kezdenem pozitívan beszélni!

Pozitív és negatív gondolataink alapján beszélünk, amik aztán formálják a jövőnket. Amikor rossz dolgokat jelentünk ki, az olyanná válhat az életünkben, mint a tűz. (lásd Jak 3:6).

De megállíthatjuk a tüzet, mielőtt fellángol, ha helyesen beszélünk, de csak akkor beszélhetünk helyesen, ha helyesen gondolkodunk. Bátorítalak, hogy töltekezz be Szent Szellemmel és Isten Igéjével. Engedd, hogy az Ige hatással legyen a gondolataidra és ezáltal a szavaid is mindig telve legyenek élettel.

Ima: Istenem, szeretnék pozitívan beszélni, életadó szavakat Isten Igéje alapján. Behívlak a gondolatvilágomba és szeretném, ha megújulna az elmém, ha Krisztus elméje lenne bennem, hogy szavaimmal is Neked kedveskedjek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon