A gyakorlati szükségek betöltésével is hirdetheted az evangéliumot

A gyakorlati szükségek betöltésével is hirdetheted az evangéliumot

A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.” —Mt 25:40

Egyszer hallottam egy történetet egy evangelistáról, aki Oroszországban az emberek között járkált és azt mondogatta nekik, hogy: „Jézus szeret téged! Jézus szeret téged!” Evangéliumi szórólapokat is osztogatott. Egyszer egy hölgy azt mondta neki „Tudod, a beszédeid és a szórólapjaid nem töltik meg az üres gyomromat!”

Ennek a történetnek van egy fontos tanulsága: Néha az embereknek úgy kell bemutatnunk Isten szeretetét, hogy először betöltjük a fizikai szükségüket, és aztán osztjuk meg velük Krisztus örömhírét.

Jézus is beszélt arról, hogy milyen fontos betölteni az emberek fizikai szükségleteit. A Máté 25-ben azt mondja, hogyha megetetjük az éhezőket, vagy megitatjuk a szomjazókat, felruházzuk a mezíteleneket, gondoskodunk a betegekről, akkor ezeket mind Neki tesszük. Megmutatta nekünk, hogy amikor gyakorlati módon segítünk valakinek, az lehetőséget teremt arra, hogy elmondjuk neki az örömhírt.

Ha valaki a saját életében kézzelfogható módon meglátja Isten szeretetét munkálkodni, sokkal könnyebben elhiszi az üzenetet, hogy Isten valóban szereti őt.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Kis dologgal is kezdődhet, például megölelni valakit, aki nem érzi, hogy szeretik. Vagy támogatni egy szolgálatot, aki segíti a betegeket vagy az éhezőket. Lehet önkéntes munkát is vállalni egy ingyenkonyhán, részt venni egy közösségi szolgálatban, vagy missziós útra menni és szolgálni más népek felé. A lehetőség határtalan, ha eldöntöd, hogy tettekkel és nem csak szavakkal szolgálsz.


Ima

Uram, szeretném a szavaimat cselekedetekkel is alátámasztani. Mutasd meg, hogyan segíthetek gyakorlati módon azoknak, akiket az életembe helyezel, hogy megtapasztalják a szereteted erejét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon