Gyermeki hit

Gyermeki hit

Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. Mt. 18:4

A gyermek hite egyszerű. Egy gyermek nem próbál mindent kitalálni, és nem készít részletes tervet arról, hogy pontosan hogyan fogja megkapni, amire szüksége van. Egyszerűen csak hisz, mert a szülei azt mondták, hogy gondoskodni fognak róla. Szerencsére ugyanez igaz lehet ránk is. Hívőként az örömünk és a békességünk nem a cselekvésen és a teljesítményen alapul – azon, hogy megpróbálunk mindent kitalálni és magunk megoldani. Az öröm és a békesség hitből fakadnak.

Az öröm és a békesség az Úrral való kapcsolatunk építésének eredményeként jön. A Zsoltárok 16:11 azt mondja nekünk, hogy az Ő jelenlétében az öröm teljessége van. Ha elfogadtuk Jézust Megváltónknak és Urunknak, akkor Ő, a Béke Fejedelme bennünk él (lásd 1János 4:12-15; János 14:23). Az Úr jelenlétében békességet tapasztalunk, kapunk Tőle dolgokat, és az Ő útmutatásai szerint cselekszünk. Az öröm és a békesség abból fakad, hogy ismerjük Őt, és hiszünk Benne – egyszerű, gyermeki hittel bízunk az Úrban.


Hálaadó ima

Hálás vagyok, hogy örömöm és békém nem a képességeimen alapul. Atyám, benned találok meg mindent, amire szükségem van. Ma gyermeki hittel fordulok Hozzád, bízva abban, hogy Te gondoskodsz minden problémáról az életemben. Köszönöm, Atyám, hogy Te irányítod az életemet, örömöm és békességem benned van…

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon