Győzelem a stressz felett

Győzelem a stressz felett

. . . megszabadultunk a törvénytől, úgyhogy az új életben a Lélek szerint szolgálunk, nem pedig az Írás betűje szerint, mint a régiben]. —Róm. 7:6

Vannak időszakok, mikor szembekerülünk a stresszel, de felülemelkedhetünk rajta, nem kell, hogy maga alá temessen. A Szent Szellem vezetése és ereje által könnyedséggel kezelhetjük a munkánkat és kötelezettségeinket ahelyett, hogy stresszelnénk. Ahogy a Szellem buzdításait követjük, tudni fogjuk, hogyan kezeljük a szembe jövő helyzeteket.

Mindnyájan szembesülünk olyan helyzetekkel, melyeket nem szeretünk. Isten erejével azonban keresztül tudunk menni ezeken a körülményeken, s közben a stresszt is elkerülhetjük. Minél jobban Istenre támaszkodunk, minél inkább bízunk, az élet annál könnyebb lesz. Nem minden helyzet “könnyű” az életben, de kezelhetjük ezeket is a “Szent Szellem könnyedségével”, ahogy én hívom. Más szóval, Isten felkészít minket, hogy megtegyük, amit kell, Rajta keresztül. Megerősít minket és segít nekünk.

Isten utat mutat majd, de eléggé bíznunk kell Benne ahhoz, hogy kövessük az iránymutatását. Soha nem ad olyan tanácsot, ami ne válna javunkra és ne vezetne fejlődéshez az életünkben. Isten a győzelem és diadal helyére vezet téged, nem a vereségre. Ahogy vezetését követed, hiszem, hogy kevesebb stresszt fogsz megtapasztalni, mint előtte bármikor. Akár arra vezet, hogy ne tegyél meg valamit, amit akarsz, akár arra, hogy megtedd, amit nem akarsz. Ha engedelmeskedünk Vezetésének, elkerülhetjük az élet tévútjait, és nem tékozlunk el időt és energiát feleslegesen!

Gyakran már az is gyorsan csökkenti a stresszt, ha egyszerűen engedelmeskedünk a Szent Szellem ösztökélésének.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon