Hagyd, hogy Isten megváltoztasson

Hagyd, hogy Isten megváltoztasson

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! Zsolt. 51:12

Amikor Isten rávilágít egy hibára, szerencsére nem várja el tőlünk, hogy saját erőnkből javítsuk ki azt. Ő csak azt akarja, hogy ismerjük fel, értsünk egyet Vele, sajnáljuk azt, és legyünk hajlandóak elfordulni attól. Ő tudja – és nekünk is tudnunk kell –, hogy önmagunkat nem tudjuk megváltoztatni. Ő azonban meg fog változtatni minket, ha tanulmányozzuk az Igét, és együttműködünk Szent Szellemével.

Mindenféle változást érdemes örömmel ünnepelni, mert szükséges a fejlődéshez. Lehet, hogy a folyamat nem hoz örömet, de később a megigazulás békés gyümölcsét termi, amit Isten kíván, és ezt mi is élvezhetjük (lásd Zsid. 12:11). Adj magadnak engedélyt arra, hogy felszabadult légy, és ne aggódj annyira a saját teljesítményed miatt. Tedd azt, amit meg tudsz tenni, és hagyd Istenre azt, amit nem.


Hálaadó ima

Atyám, segíts, hogy nyitott legyek a Te kiigazító munkádra az életemben. Szeretlek Téged, és megnyitom szívemet, hogy fogadjam tanításodat. Hadd járjak ma a Te utadon. Köszönöm, hogy megváltoztatsz, hogy még inkább olyan legyek, mint Te!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon