Hagyd, Hogy A Szellem Vegye Át A Vezetést!

Hagyd, hogy a Szellem vegye át a vezetést!

„Én, az Úr, vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.” (Ézs.48,17.)

Alegtöbb ember fél attól, hogy kilógjon a sorból. Sokak számára kényelmesebb bizonyos szabályokat betartani, mint Isten szellemének vezetését követni. Mikor ember alkotta törvényeket követünk, emberek tetszésére vagyunk, mikor azonban kilépünk hitben és követjük Isten szellemét, Isten gyönyörködik bennünk. Nem kell nyomást éreznünk, hogy bizonyos módon, bizonyos ideig imádkozzunk, vagy ráfókuszáljunk bizonyos dolgokra, csak mert mások ezt teszik. Ehelyett szabadon ki kell fejeznünk egyediségünket, azzal, hogy megtanulunk úgy imádkozni, ahogy Isten tanít minket. Ő mindnyájunkat használja, hogy különböző dolgokért imádkozzunk, és így minden olyan dologért imádkozik valaki, amiért imádkozni kell.

Valamiért biztonságot jelent számunkra, ha azt csináljuk, amit mindenki más, de az a szomorú ebben, hogy nem fogjuk érezni a beteljesültséget, míg „vitorlát nem bontunk”, úgymond, és hagyjuk, hogy Isten szellemének áramlata oda vigyen, ahová Ő akarja. Sok évet töltöttem a kikötőben bevont vitorlákkal olyan törvényeket és szabályokat követve az imádkozásban, melyeket mások tanítottak nekem, és ez kezdetnek jó volt, de végül az imaéletem kiszáradt és unalmas lett. Mikor megtanultam, hogyan „bontsak vitorlát” és adjam át magam a szent szellem vezetésének, csodálatos frissességet és kreativitást tapasztaltam meg. Azt látom, hogy a szent szellem majdnem minden nap máshogy vezet, ahogy imádkozom, és ezt többé már nem szabályok, előírások és az óramutató szabják meg.

Kezdd most azzal, hogy megkéred Istent, mutassa meg, ki vagy te, a saját egyediségedben, amit Ő adott neked, és segítsen meghallani és követni Hangját azon az egyedi, csodálatos módon, ahogy Ő megalkotott téged.


Isten szava ma hozzád: Bonts vitorlát, és hagyd, hogy Isten kormányozzon!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon