Hála Istennek az Ő kegyelméért

Hála Istennek az Ő kegyelméért

Mert én a te kegyelmedben bíztam, örüljön a szívem a te segítségednek; hadd énekeljek az Úrnak, hogy jót tett velem! Zsolt. 13:6

Isten késedelmes a haragra, és nagy az Ő kegyelme (lásd Zsoltárok 103:8). Lehetetlen kiérdemelni a kegyelmet, ezért olyan nagy időpocsékolás, ha jó cselekedetekkel vagy bűntudattal próbálunk meg fizetni a hibáinkért. Nem érdemeljük meg az irgalmat, de Isten ingyen adja. Ez az ingyenes ajándék olyan dolog, amiért hálásak lehetünk!

Az kegyelem felülírja a “szabályokat”. Lehet, hogy olyan otthonban nőttél fel, ahol sok szabály volt, és ha megszegted valamelyiket, bajba kerültél. Bár Isten szándéka, hogy megtartsuk parancsait, megérti természetünket, és kész kegyelmet adni bárkinek, aki kéri és elfogadja azt.

Ha megtanuljuk befogadni a kegyelmet, akkor képesek leszünk arra is, hogy másoknak is adjunk – és erre a kegyelemre sok embernek komoly szüksége van.


Hálaadó ima

Köszönöm, Atyám, hogy minden egyes nap kegyelmet adsz nekem. Arra vágyom, hogy minden cselekedetemben a kedvedre tegyek, de köszönöm, hogy amikor ez nem sikerül, Te mindig megáldasz engem szereteted és kegyelmed ingyenes ajándékával.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon