Hallgatni Isten hangjára

Hallgatni Isten hangjára

A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által. Róm. 10:17

Nagyon izgalmas dolog megtanulni Istent meghallani. Ő beszélni akar hozzánk arról a tervről, ami az életünkkel kapcsolatos. Az Ő terve jó terv, de fennáll a veszélye, hogy lemaradunk róla, ha nem tanuljuk meg, hogyan hallgassunk Hangjára, és hogyan engedelmeskedjünk annak.

Isten sokféleképpen szól hozzánk. Beszél hozzánk a bennünk lakozó Szent Szelleme által, a mélyen bennünk lévő “tudás” és a béke által. Beszélhet más emberek, körülmények, bölcsesség, természet, sőt álmok vagy látomások által is. Azonban a két legelterjedtebb mód, ahogyan Isten szól hozzánk, az Ő Igéje és a szívünkben lévő belső tanúságtétel. Isten Igéje értékes ajándék, amelyért hálásnak kell lennünk, mert ez közvetlen üzenete számunkra – változatlan és tévedhetetlen. Miközben tanulod, hogy Istentől hallj, mindig győződj meg arról, hogy belül a szíved tanúságtétele összhangban van az Igével.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy még mindig szólsz gyermekeidhez. Imádkozom, hogy segíts nekem meghallani Téged, és követni tudjam az életemre vonatkozó útmutatásodat. Köszönöm, hogy megtanítasz arra, hogyan kövessem a Te vezetésedet az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon