Hányszor kellene imádkoznom?

Hányszor kellene imádkoznom?

“Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. —Mt. 7:7– 8

Nem hiszem, hogy szigorú szabályokat hozhatunk azzal kapcsolatban, hányszor kellene imádkoznunk ugyanazért a dologért. Szerintem azonban van néhány útmutatás, melyek alkalmazása segít nekünk, hogy még biztosabbak legyünk az ima erejében.

Ha a gyermekeimnek szükségük van valamire, azt akarom, hogy bízzanak benne, meg fogom tenni, amire megkértek. Nem bántam, sőt még szerettem is, mikor alkalmanként azt mondták, “Anya, annyira várom már, hogy megkapjam azt az új cipőt.” Ez a mondat azt jelentette ki számomra, hogy hittek benne, meg fogom tenni, amit megígértem. Még emlékeztettek is az ígéretemre, de úgy, hogy nem kérdőjelezték meg a becsületességemet.

Hiszem, hogy előfordul mikor Istentől újra és újra ugyanazt kérjük, az a kételkedés és a hitetlenség jele, nem a hité és a kitartásé.
Mikor kérek valamit az Úrtól imában, és az a kérés később eszembe jut, akkor újra beszélek Neki róla. Mikor azonban ezt teszem, óvakodom attól, hogy ugyanazt kérjem Tőle, mintha azt gondolnám, elsőre nem hallotta volna meg. Hálát adok az Úrnak, hogy dolgozik a helyzeten, amiért imádkoztam korábban, és számítok rá, hogy megteszi, ami a legjobb.

A hűséges, állhatatos ima még több hitet és bizonyosságot épít bennünk, ahogy folytatjuk az imádkozást.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon