Határozd meg újra az ima fogalmát!

Határozd meg újra az ima fogalmát!

„Szüntelenül imádkozzatok…” 1Thessz 5:17

Hallottad már azt a bibliai kifejezést, hogy „szüntelenül imádkozzatok”? Sokaknak ez ijesztően hangzik, és lehetetlennek tűnik. Hogy tudna bárki is meghajtott fővel, térden állva, 24 órán keresztül imádkozni?

Szükségünk van egy pontosabb, gyakorlatiasabb meghatározásra. Az imát gyakran egy meghatározott folyamatként képzeljük el, ami csak egy privát helyen, a külvilág teljes kizárásával történhet.

De tudod, hogy amikor Isten irányába tereled a gondolataidat, az is csendes imának minősül? Tényleg. Az ima kommunikáció Istennel. Tehát amikor a Biblia azt mondja, hogy „szüntelen imádkozz”, akkor az annyit jelent, hogy légy mindig nyitott az Istennel való kommunikációra. Ez jelenthet egy kétórás imaalkalmat, vagy azt, hogy tudatában vagy annak, hogy egész nap végigkísér a jelenléte.

Isten nem tette bonyolulttá az imádságot. Szeretné, ha a mindennapjaid folyamatos, szerves része lenne. Ezért ma változtasd meg magadban az imádság fogalmát, és meg fogod tapasztalni azt az örömöt, ami a szerető Istennel való kommunikációból fakad.

Ima:

Istenem segíts megváltoztatni bennem az ima meghatározását, mutasd meg, hogyan kommunikálhatok Veled nap mint nap. Köszönöm, hogy folyamatosan jelen vagy az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon