A helyes ismeret keresése

A helyes ismeret keresése

“Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is mint a megfeszítettről.” 1Kor 2:2

Sok keresztény azért szenved, mert Isten igéje helyett túl elfoglaltak a földi tudás keresésével. Pedig az Úr maga azt mondta: Elpusztul népem, mert nem ismeri Istent.Hós 4:6

Pál tanult személy volt, kimagasló földi tudással rendelkezett. Különbnek is tartotta magát emiatt, sőt a keresztényeket is meg akarta ölni. Hálásak lehetünk azonban, mert Istennek más terve volt vele. Felfedte magát Pálnak oly módon, ami megváltoztatta az életét örökre.

Amikor Pál felismerte, hogy a földi tudást össze sem lehet hasonlítani a szellemi tudással, elhatározta, hogy mostantól csak azt keresi.

Ahogy Pálnak, nekünk is fel kell ismernünk a szellemi dolgok tanulmányozásának fontosságát. Ahelyett, hogy világi dolgokat keresnénk és olyan dolgokkal töltenénk meg a fejünket, amik nem is számítanak, olvasnunk, tanulnunk és meditálnunk kéne Isten Igéjén, és ezzel tölteni be az elménket. Saját tapasztalatból mondom, hogy Isten Igéjének ismerete megváltoztatja az életedet. Pál ezáltal az egyik legnagyobb kereszténnyé vált, aki valaha élt, és az Ige téged is át tud változtatni és bevezetni a csodálatos rendeltetésedbe Krisztusban. Bátorítalak ma, hogy keresd azt a szellemi tudást, amit Isten Igéjében találhatsz meg. Minél több lesz a szívedben és az elmédben Isten Igéjéből, annál könnyebben  találsz rá arra, amit igazán keresel.

Ima:

Uram nem akarom az időmet olyan földi tudásra pazarolni, ami úgyse számít. Ahogyan Pálnak, segíts nekem is, mindenek felett azt a szellemi tudást keresni, ami Benned és Igéd ismereteben található.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon