Hit a félelem felett

Hit a félelem felett

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Zsid. 11:1

A “Nem fogok félni” az egyetlen elfogadható hozzáállás a félelemmel kapcsolatban. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem fogunk félelmet érezni, de azt igen, hogy nem hagyjuk, hogy az uralja az életünket. A Biblia azt mondja, hogy Isten nem a félelem lelkét adta nekünk (lásd 2 Tim. 1:7).

A félelem nem Istentől való, de a hit igen! Ne feledjük, hogy mindent a hit szellemében kell tennünk. A hit az Istenbe vetett bizalom és a meggyőződés abban, hogy az Ő ígéretei igazak. A hit arra készteti az embert, hogy előremenjen, új dolgokat próbáljon ki, és aktív legyen.
Legyen szilárd elhatározásod, hogy megteszed, amit tenned kell, még akkor is, ha “félve kell megtenned”! “Félve megtenni” azt jelenti, hogy érzed a félelmet, és mégis megteszed, amit hited szerint kell. Állj meg a hitben, légy hálás Isten ígéreteiért, és bátran kövesd azt, amit Isten a szívedre helyezett.


Hálaadó ima

Köszönöm, Atyám, hogy hitben és nem félelemben élhetek. Függetlenül attól, hogy milyen nehéz helyzetben vagyok, úgy döntök, hogy azt teszem, amire Te hívtál, még akkor is, ha “félve kell megtennem”. Köszönöm, hogy megadod nekem az erőt, amire szükségem van.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon