Hit által Isten szemével látni önmagunkat

Hit által Isten szemével látni önmagunkat

Nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van. —1 Ján 4:4

Bármivel nézel most szembe az életben vagy bármi fog történni a jövőben, Isten már megadta az ehhez szükséges hitet. Lehet, hogy nem úgy tűnik, vagy lehet, hogy nem úgy érzed, hogy rendelkezel a győztes élethez szükséges eszközökkel, de az Isteni hit nem a körülményeken alapul, és nem azon hogyan érzem magam.

Az ellenség azt szeretné elhitetni veled, hogy nincs esélyed az életben, túl gyenge vagy, túl szegény, vagy bármi hasonló. De Isten más nézőpontból lát téged. Isten a szeretetén keresztül szemlél. Ő azt látja, hogy  ki vagy és ki lehetsz Krisztusban és hogy Ő mit ajándékozott neked – és nem azt, amit te vagy mások látnak.

Ha úgy látod magadat, ahogy Isten lát, az győzedelmes életre vezet. De ez hitet feltételez. Nem elég csak meghallani, hogy Isten szeret téged és gyermekeként tekint rád- el is kell hinned. Hit által tudsz továbblépni és győzelmet aratni az élet kihívásai felett. A hit azonban nem ér semmit, ha nem tudod, hogyan alkalmazd. Működésbe kell hoznod  a hitedet. Ez történhet a szavaink által, a cselekedeteink által és természetesen az imáink által. Rajtunk múlik, hogy megtesszük-e.

1Jn 4:4 nagyon népszerű ige a keresztények körében. Valahányszor felolvasom egy gyülekezetben vagy a konferenciákon, mindenki tapsol és örvendezik. De hányan hiszik el valójában, hogy nagyobb az, aki benned van, mint az, aki a világban van?

Az az igazság, hogy Isten, aki benned él nagyobb és szeret téged. Ezért bátran vedd fel a hit szemüvegét és lásd magad úgy, ahogy Isten lát. Mindegy mit láttat veled az ellenség mindegy milyennek tűnik a helyzet. A hitünk legyőzi mindezt, az által, aki bennünk él.


Ima

Istenem! Hiszem, hogy szeretsz és megadtad az erőt, hogy győztes legyek. Mint a gyermeked hit által fogok cselekedni, Benned bízok és legyőzök minden akadályt, ami az utamba kerül.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon