Hit által, nem érzések által

Mert hitben járunk [meggyőződésünk illetve az Istennel való kapcsolat, és az isteni dolgok iránti tisztelet szerint rendezzük az életünket, és viseljük magunkat, bizalommal és szent buzgalommal, ezért nem járunk] látás vagy külső megjelenés által. (2 KOR 5:7)

ABiblia arra tanít, hogy hit által éljünk, ne arra támaszkodjunk, amit látunk és érzünk, bár van, hogy Isten felhasználja a körülményeinket, hogy szóljon hozzánk. Például, mikor Dave-vel elkezdtük érezni, hogy Isten szól hozzánk a tévéadás beindításával kapcsolatban, egyikünk sem tudta, hogyan kell műsort létrehozni, és sugározni sem tudtuk volna pénz nélkül. nekünk nem volt elég pénzünk rá, Istennek kellett azt kirendelnie. Írnunk kellett a barátainknak, partnereinknek, és ha nem kapunk pénzt, nem léphetünk előre. Nem számított, mekkora hitünk van a tévéadással kapcsolatban, pénzre is szükségünk volt. Hittük, hogy Isten szólt a szívünkhöz, de kellett, hogy a körülményeinken keresztül is szóljon. tudnunk kellett, mi a különbség a hit, az esztelenség és a feltételezés között. Őrültség lett volna adósságba verni magunkat, a tévéadás miatt.

Mondjuk imádkozik egy hölgy és úgy érzi, el kell mennie dolgozni, hogy besegítsen a családi kiadásokba. Úgy dönt, munkát keres, de van két kisgyermeke. Ha nem talál megbízható bébiszittert, nem tud elmenni dolgozni. Ez egy olyan körülmény, amelyről Istennek kell gondoskodnia, azért, hogy előreléphessen. Ha Isten nem biztosít bébiszittert, akkor megkérdőjeleződik, el kell-e mennie dolgoznia. Talán Isten azt mutatja meg, hogy jelenleg jobb lenne, ha a családjával maradna.

Hit által járunk, de bölcsességet is kell kérnünk Istentől, hogy tudjuk, mikor hagyjuk teljesen figyelmen kívül a körülményeket, és mikor szenteljünk figyelmet nekik, mert Ő arra használja ezeket, hogy szóljon hozzánk, és vezessen minket.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Élj hit által, de ne legyél esztelen!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon