Hit

Hit

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. —Zsid. 11:6

A pozitív, hívő szív az egyik olyan szívbéli hozzáállás, amely abszolút létfontosságú az Istennel való kapcsolatunkban. Talán viccesen hangzik, hiszen hívőknek hívnak minket. Könnyű azt feltételezni, hogy minden hívő hisz, de észrevettem, hogy sok jó szándékú, de “nem hívő hívő” van. Én magam is belecsúszom időnként ebbe az állapotba.

A Máté 8:13-ban Jézus azt mondja, hogy legyen a te hited szerint. Hát nem erős gondolat ez? Elképesztő, hogy Isten mennyi mindent meg fog tenni az életünkben, ha egyszerűen csak hisszük, hogy Ő képes rá… és meg is teszi. A hit egy döntés, amit mi hozunk, és valahányszor feladjuk ezt a hitet, elveszítjük a békénket és az örömünket. Váljon szokásoddá, hogy minden új nap úgy kelsz fel, hogy újra és újra azt mondod: “Hiszek, hiszek, hiszek, hiszek. Hiszem, hogy Isten segítségével meg tudom tenni, amit Ő elém állít”.

Amikor kísértésbe esel, hogy kételkedj, csak emlékeztesd magad arra, hogy hívő vagy, és a hívők mindig hisznek! A hit tetszik Istennek, és felszabadítja ígéreteinek beteljesedését az életedben.


Mikor elveszíted az örömödet és a békéd, ellenőrizd a hitedet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon