Hogyan fejleszd a hited?

Hogyan fejleszd a hited?

És Jézus felelvén, monda nékik: Legyen hitetek Istenben. Mk. 11:22

A kis hit nagy hitté válhat, ha használjuk. Ahogy lépéseket teszünk, hogy bízzunk Istenben, megtapasztaljuk az Ő hűségét, és ez nagyobb hitre bátorít bennünket. Ahogy a hitünk fejlődik és növekszik, a problémáinknak kevesebb hatalma lesz felettünk, és kevesebbet aggódunk – ezért hálásak lehetünk.

Dönthetünk úgy, hogy arra gondolunk, Isten mire képes, nem pedig alkalmatlanságunkra. Ha folyamatosan helyzetünk nehézségein gondolkodunk, kétségbe eshetünk, úgy érezhetjük, képtelenek vagyunk kiutat találni. Csapdában érezzük magunkat, és akkor könnyen pánikba esünk, irracionális dolgokat kezdünk tenni, amelyek csak tovább rontanak a helyzeten. A Biblia azonban azt mondja, hogy Isten mindig megadja a szabadulás lehetőségét (lásd 1Kor. 10:13). Még ha most tán nem is látod, hogy létezik kiút, Isten meg fogja mutatni, amint bízol Benne.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy hitem erősödhet, ha Benned bízom. Te nagyobb vagy minden problémánál, amivel valaha is szembe kell néznem. Amikor Rád összpontosítok, tudom, hogy az aggodalom és a kétségbeesés el fog tűnni. Köszönöm a Te hűségedet és a Te munkádat az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon