Hogyan segíthet a megbocsátás és a türelem a házasságban

Hogyan segíthet a megbocsátás és a türelem a házasságban

De azért könyörült rajtam, hogy Jézus Krisztus elsősorban énrajtam mutassa meg végtelen türelmét 1Tim 1:16

A házasság nem tud jól működni, ha az egyik fél ragaszkodik a társa által okozott sérelmekhez. Tudom, hogy nehéz teljesen megnyitni magad, amikor megbántottak, de senki nem ígérheti, hogy a szeretetben nem fognak megbántani. Sőt, nem is tudsz igazán szeretni, ha nem vagy hajlandó felvállalni, hogy megbántanak. Lehetetlen.

Az igaz szeretet irgalmat és megbocsátást gyakorol. A szeretet mindig ad a másiknak egy újabb esélyt. A szeretet újra és újra hajlandó bízni abban, hogy legközelebb jobban sikerül és a legjobbat feltételezi.

Megértem, hogy esetleg mély fájdalmakat hordozol a házasságodban, a kisebb hétköznapi dolgok mellett. De akkor is el kell döntened, hogy elengeded ezeket az irritáló dolgokat. Azután imádkozz, és hagyatkozz Istenre kegyelemért és erőért az igazi megbocsátáshoz.

Ha azzal küzdesz, hogy nem tudsz megbocsátani a házasságodban, kérd az Urat, hogy fedje fel, mi okozta a keserűséget és a neheztelést. Lehet, hogy meg fogsz lepődni azon, amit megmutat. Amikor azonban meglátod az igazságot, döntsd el, hogy elengeded a sérelmet. Döntsd el, hogy megbocsátasz a társadnak, járj türelemben, és Isten csodálatos, feltétel nélküli szeretetével viszonyulj hozzá. 

Ima:

Istenem, szeretném, ha a lehető legjobb lenne a házasságunk. Segíts, hogy megbocsássak minden területen, és türelemmel szeressem a társamat, ahogy Te szeretnéd.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon