Hogyan szerezz bölcsességet?

Imádkoznunk és engedelmeskednünk kell Isten vezetésének, mikor beszél hozzánk.

Térjetek meg, ha megdorgállak, és én (A Bölcsesség) kiárasztom rátok lelkemet, megismertetem veletek igéimet. (Péld 1,23)

Imádkoznunk és engedelmeskednünk kell Isten vezetésének, mikor beszél hozzánk. Az engedelmesség ne alkalmi dolog legyen számunkra, hanem életmód. nagy különbség van aközött, aki napi szinten hajlandó Istennek engedelmeskedni és aközött, aki azért akar engedelmeskedni, hogy kimásszon a slamasztikából. Persze Isten megmutatja, hogy kerüljünk ki a bajból, de bőséges áldást tartogat azoknak, akik eldöntik, hogy teljes szívvel Érte élnek, és életstílusukká teszik a neki való engedelmességet. Az igazi békességhez vezető egyetlen ösvény az Istennek való engedelmesség.

sokan engedelmeskednek Istennek a nagy dolgokban, de figyelmen kívül hagyják, hogy a kis dolgokban való engedelmesség milyen befolyással van Isten tervére az életükben. A Biblia világosan azt mondja, aki kevésen nem hű, azt soha nem fogja sokra bízatni. (lásd. luk. 19,17). nincs értelme Istennek ránk bíznia nagy felelősséget, ha nem leszünk hűségesek a kis dolgokban, melyeket reánk bíz.

Erősen javaslom, hogy engedelmeskedj Istennek, még a legkisebb dolgokban is. Egy tizenhatodik századi szerzetes, akit lawrence testvérnek hívtak, arról volt közismert, hogy folyamatosan Isten jelenlétében járt. Ő azt mondta, örömmel felszed akár egy szalmaszálat is a földről, Istennek való engedelmességből, és mert szereti Őt.

A mai igeversben Isten azt mondja, megismerteti velünk Igéjét, ha hallgatunk Rá, mikor helyreigazít minket. Ha követjük útmutatását, és örömmel megteszünk minden egyes apróságot, amit kér tőlünk, akkor megnyitja számunkra a bölcsességét, és több kijelentést kapunk majd, mint amennyit valaha el tudtunk képzelni.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ha kis dolgokban hűséges vagy, Isten nagyobb dolgokat is rád fog bízni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon