Hogyan változhatok meg?

Egy boldog szív

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes… —Róm. 12:2

A változás nem történik meg küszködés, Isten nélküli emberi erőfeszítés, frusztráció, önutálat, önmagunk elutasítása, bűntudat, aggódás vagy a test cselekedetei által. Új teremtések vagyunk Krisztusban (2 Kor. 5:17), és mint ilyenek, mind tetszeni akarunk Istennek. Azok akarunk lenni, akinek Ő akar látni, és úgy akarunk viselkedni, ahogy Ő akarja, de ahhoz, hogy ez megtörténjen, meg kell tanulnunk úgy gondolkodni, ahogy Ő.

Úgy történik változás az életedben, hogy megújítod az elméd Isten igéje által. Ahogy egyetértesz Istennel, és igazán elhiszed, hogy amit mond, az igaz, az végül elkezd megmutatkozni benned. Elkezdesz másképpen gondolkodni, aztán másképpen beszélni, és végül másképp cselekedni. Ez egy folyamat, melynek megvannak az állomásai, de közben is lehet az a hozzáállásod, hogy “Oké vagyok, és az utamon vagyok!”. Érezd jól magad, miközben változol. Élvezd az utazást! Ne tékozold el a “Most” pillanatait azért, mert próbálsz a jövőbe rohanni. Lazíts! Hagyd Istent, hogy Isten lehessen. Ne legyél olyan kemény magaddal! A változás apránként következik be, de ebben a folyamatban napról napra közelebb kerülsz Istenhez.

Jöhetünk Jézushoz úgy, ahogy vagyunk. Ő elfogad minket, és olyanná tesz, amilyennek lennünk kell.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon