A hozzáállásod meghatározza a sorsodat

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Péld.4,23.)

Ahozzáállás nagyon fontos, ugyanis meghatározza a viselkedésünket. A hozzáállás, legyen jó vagy rossz, mindig gondolatokkal kezdődik.

Egy jól ismert idézet azt mondja, „Vess el egy gondolatot, arass cselekedetet, vess el egy cselekedetet, arass egy szokást, vess el egy szokást, arass egy jellemet, vess el jellemet, arass sorsot.”

A sors az élet végkimenetele, a jellem az, akik vagyunk, a szokások ösztönös viselkedésminták. Sorsunk, vagy életünk végkimenetele  valójában  a  gondolatainkból  fakad.  Itt  kezdődik  az  egész folyamat. Nem csoda, hogy a Biblia azt tanítja, hogy teljesen újítsuk meg az elménket, fejlesszünk ki új attitűdöket és ideálokat (lásd. Róm. 12:2; ef. 4:23). Jó diákokként kell tanulmányoznunk Isten Igéjét, és általa új gondolkodási mintákat kell kifejlesztenünk, melyek végül egész sorsunkat – életünk végkimenetelét – megváltoztatják. Akadályozhatjuk a szent szellemet olyan rossz hozzáállással, mint amilyen a keserűség, harag, megbocsátatlanság, galádság, tiszteletlenség, bosszúvágy vagy hálátlanság – és még sorolhatnám. A szent szellem istenfélő hozzáálláson keresztül tud áradni, nem pedig istentelen attitűdön keresztül.

Vizsgáld meg a hozzáállásodat rendszeresen, és minden erőddel igyekezz őrizni, ahogy a mai igevers tanácsolja. Ha meg kell változtatnod, akkor annyit kell tenned, hogy a gondolataidat változtatod meg. A sátán mindig megpróbálja rossz gondolatokkal megtölteni az elménket, de nem kell ezeket elfogadnunk. nem vennék be egy kanál mérget csak azért, mert valaki megkínál vele, és szerintem te sem. Ha elég okosak vagyunk, hogy visszautasítsuk a mérget, akkor ahhoz is van bennünk elég értelem, hogy ne engedjük a sátánnak, hogy mérgezze a gondolatainkat, hozzáállásunkat és végül a sorsunkat.


Isten szava ma hozzád: Készíts napi attitűd-leltárt, hogy megbizonyosodj róla, jó állapotban vagy-e.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon