Ideje változni!

Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre. (2 Kor. 3,18.)

Amai igevers arra tanít minket, hogy Isten Igéjének és Isten szellemének is munkálkodnia kell az életünkben ahhoz, hogy megtapasztaljuk azokat a változásokat, amiket Isten el akar hozni az életünkbe.

Mindenkinek változásra van szüksége, aki Krisztushoz jön. Biztosan nem akarunk ugyanazok maradni, mint mielőtt megismertük Őt, ugye? Vágyhatunk a változásra, sőt, kell is vágynunk rá, de azt is fel kell ismernünk, hogy önmagunktól nem tudunk változni. Teljesen a szent szellem erejére kell hagyatkoznunk, aki beszél nekünk a szükséges változásokról, és el is hozza azokat az életünkbe. Hívőként együtt kell működnünk Isten bennünk zajló munkájával, de arra is emlékeznünk kell, hogy Ő az, aki a változást véghezviszi. Sokszor fog szólni hozzánk a változásokról, melyeket végre akar hajtani az életünkben, szóval érzékenyen kell tartanunk a szívünket a Hangjára, hogy készségesen együttműködhessünk Vele a folyamatban, ahogy “dicsőségről dicsőségre” átváltoztat minket.

Miközben Isten munkálkodik az életünkben, többek között úgy
jelez felénk, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat Szellemünkben, mikor olyasmit csinálunk, ami elszomorítja Őt. Mikor a szent szellem változtatni akar bennünk valamit, vagy a viselkedésünkön akar igazítani, annyit kell tennünk, hogy megadjuk magunkat neki, és így tovább munkálkodhat. Csak annyit mondj, “A te akaratod legyen meg Uram, ne az enyém.”

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Támaszkodj a Szent Szellemre, Ő elhozza majd a szükséges változásokat az életedbe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon