Igazi megelégedés

Igazi megelégedés

Ő így válaszolt: “Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” —Mát. 4:4

Nem hiszem, hogy van jobb dolog az elégedettségnél. Reggel felébredni és azt gondolni: “Az élet jó, dicsőség Istennek, elégedett vagyok”, és este ugyanúgy elégedetten lefeküdni, ez az igazán bővelkedő élet. Másrészt nem hiszem, hogy van annál sokkal rosszabb, mint állandóan az elégedetlenség alacsony szintű állapotában élni.

Íme, egy szellemi valóságellenőrzés: nem számít, hogy mit birtokolsz, hová mész, vagy mit csinálsz, semmi sem adhat neked igazi elégedettséget Isten közeli, személyes, bensőséges jelenlétén kívül. A pénz, az utazások, a nyaralások, a ruhák, az új lehetőségek, az új bútorok és az új házak, a házasság és a gyermekvállalás mind olyan dolgok, amelyek bizonyos fokú boldogságot adhatnak nekünk. De soha nem leszünk tartósan, következetesen elégedettek, ha olyan dolgokat keresünk, amelyeket birtokolhatunk vagy megtehetünk, hogy a bennünk lévő ürességet betöltsük.

Sok boldogtalan hívő van, akik azért élnek beteljesületlen életet, mert rossz dolgot keresnek! Ha nem építesz Istennel szoros, bensőséges kapcsolatot, akkor az ajándékot keresed az Adományozó helyett!


A világ dolgai nem tudnak igazi elégedettséget adni. Mindig Istenre nézz először, és Ő majd megelégíti szíved vágyait.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon