Imádat, dicsőítés és hálaadás

Imádat, dicsőítés és hálaadás

Zengjetek az Úrnak, ti hívei, magasztaljátok szent nevét! Zsolt. 30:5

A dicsőítés, az imádat és a hálaadás a legegyszerűbb imádkozási módok közé tartoznak, mégis erőteljes szellemi dinamika van bennük. Ezek az ima különböző típusai, hiszen szívünk így fejezi ki magát az Úr felé. Amikor imádatban vagyunk, dicsőítünk vagy hálát adunk, akkor Istennel beszélgetünk – és az ima valójában ezt jelenti.

Az imádat, a dicsőítés és a hálaadás fokozza és erősíti imaéletünket, mert a szívünket az Úrra összpontosítják, nem pedig önmagunkra. Lehetővé teszik számunkra, hogy szenvedélyesen kapcsolódjunk Istenhez, és találkozzunk az Ő jelenlétével a mindennapi életünkben. Nem kell megvárnunk egy istentiszteletet vagy egy közösségi összejövetelt ahhoz, hogy megtapasztaljuk vagy kifejezzük a dicséretet, az imádatot és a hálaadást; beépíthetjük őket minden cselekedetünkbe, egész nap.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy egész nap dicsérettel, imádattal és hálaadással járulhatok Hozzád. Segíts, hogy a szívemmel Rád összpontosítsak, ne a körülöttem lévő körülményekre. Köszönöm, hogy meghallgatsz engem, és örülsz a dicséretemnek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon