Imádkozz bátran!

Imádkozz bátran!

Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen. —Ján.16:24

A leghatékonyabb imák bátor imák. Olyan hívők imádkoznak így, akik elég konkrétak és bátrak ahhoz, hogy Isten elé járuljanak, és valóban kérjék azokat a dolgokat, amelyekre szükségük van az életben, és nem szégyellik, hogy kéréseiket nyilvánosságra hozzák.

Az egyik legfontosabb dolog, ami visszatartja az embereket attól, hogy bátran imádkozzanak, hogy azt nézik, hogy mit tettek rosszul, ahelyett, hogy azt néznék, hogy Jézus mit tett jól. A Biblia világosan tanítja nekünk, hogy Isten “Krisztust… azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.” (2 Kor. 5:21). Mivel Őbenne igazak vagyunk, bátran járulhatunk a kegyelem trónjához szükségeinkkel (Zsid. 4:16).

A János 16:23-24 azt mondja, hogy Jézus nevében bátran mehetünk a trón elé. Jézus neve hatalmas. Amikor Jézus nevét használjuk imáinkban, az nem valami formula vagy varázsige, amit minden imánk végére ragasztunk. Amikor Jézus nevében imádkozunk, azt mondjuk: “Atyám, hozzád jövök, bemutatom mindazt, aki Jézus – nem pedig azt, aki én vagyok”.

Ne légy határozatlan vagy félénk – légy bátor! Meg fogsz lepődni, milyen válaszokat fogsz kapni.


Isten arra vár, hogy csodálatos dolgokkal lepjen meg téged – készen állsz arra, hogy befogadd őket?

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon